luni, 25 aprilie 2011

aloe vera/vărul meduzei

dați-mi și mie un exemplu concret

nu doar chestii gen
într-un milion de ani ai putea să treci prin zid
sau
e mai sigur să călătorești cu avionul decât să stai acasă
n-am nici avion n-am nici scări
măcar am ziduri
să cred că sunt apărat
de scârba concretului
care nu-mi dă niciun exemplu concret

îți recomand să bei din acest pahar cu suc de aloe vera
poate îmi dai dreptate dacă spun
că viața are de la o vreme gust de aloe vera
poeziile mele au gust de aloe vera
un gust greu de definit
cu nostalgia clasificărilor

dați-și mie o etichetă
o culoare

Un comentariu:

Anonim spunea...

Vestea Invierii Domnului Iisus Hristos a redesteptat intreaga lume. Cine crede in Inviere, are viata vesnica si nu intampina moartea cu frica. Hristos este Mesia care a murit pentru noi, dar nu a ramas invins, ci a biruit moartea. Invierea nu poate fi o inselaciune.

Invierea inseamna dovada credintei: "Cel ce va crede si se va boteza se va mantui". Nu crezi in Inviere? Atunci, in ce crezi, in neant? Zici ca Hristos n-a inviat, ci si-a revenit din mormant?! Dar cum ar fi putut iesi un Iisus muribund, sleit de puteri, stors de sange prin bandajele stranse cu care era infasurat dupa obiceiul de inmormantare al evreilor? Aceste giulgiuri au ramas curate, nedesfacute; Mesia nu a fost un super-erou care - printr-o ultima fortare - s-a eliberat. El este Cel ce ne elibereaza pe noi, daca vrem sa fim liberi fata de pacat si nu ne complacem, nu ne balacarim in el.

Spui ca trupul lui Iisus a fost furat de apostoli? Apostolii - in acele zile - nu stiau unde sa fuga ca sa nu fie prinsi. N-ar fi mers nici in ruptul capului tocmai in gura lupului. Mormantul a fost pazit de soldati romani, iar apostolii erau pescari, nu genisti din Legiunea Straina. Sfantul Petru a avut o tentativa de a-L apara pe Hristos cu sabia, in gradina Ghetimani, cand i-a taiat urechea lui Malchus, sluga arhiereului, dar Mesia i-a amintit ca “cel ce ridica sabia, de sabie va muri”.

Cine L-au vazut pentru prima data pe Iisus inviat? Femeile mironosite, numite astfel pentru ca duceau mir sa unga trupul lui Iisus. Crezi ca au avut halucinatii? Ma indoiesc profund. Pentru ca nu sunt singurele martore ale Invierii. Sunt peste 1500 de "frati" care L-au vazut pe Iisus Inviat. Si apoi, apostolii, daca nu erau ei insisi convinsi de Invierea Invatatorului, ar fi murit ei pentru o cauza de care nu erau siguri? A, n-a inviat, pentru ca - de fapt - n-a murit pe cruce? Dar, daca n-a murit, de ce a iesit sange si apa din coasta Sa? Daca te impungi, va iesi sange. Doar dintr-un organism mort iese sange plus apa.

Hristos a inviat si S-a facut incepatura celor adormiti. Toti cei ce cred in El vor invia asemenea Lui. Trista situatie: acum doi ani, la salutul "Hristos a inviat!", un cetatean a raspuns "Degeaba". M-am cutremurat cand l-am auzit, dar spunea, fara sa vrea un mare adevar: multi refuza mesajul Invierii din indiferenta. Ar vrea sa creada - poate - dar fara sa renunte la placerile lumii. Mesia bate la usa inimilor lor, dar nu este lasat sa intre. Un om care crede cu tarie in Invierea Domnului Hristos va sti sa traiasca crestineste pe acest pamant, pentru ca tinta lui nu este femeia vecinului, slujba bine platita, vila de la munte, ci Invierea.

"Nu te indoi de Inviere, fiinca credinta aceasta indoielnica este demonica; diavolul te incearca nu numai sa nu crezi in Inviere, ci sa te instrainezi si de faptele bune si sa te pierzi" (Sf. Ioan Gura de Aur). Nimeni sa nu se indoiasca de Inviere. Daca cineva se indoieste, sa se gandeasca la cate a facut Dumnezeu din cele ce nu erau. Sa vestesti Invierea lui Mesia Hristos, dar mai vartos striga mantuirea ta, caci prin Invierea lui Iisus se omoara pacatul.

Incepand cu Invierea Domnului Iisus Hristos nu vom mai muri ca niste osanditi, ci asteptam treji Invierea universala. Numai pacatosii nu se bucura de Inviere, ca vor fi trimisi in intuneric. Duminica Invierii este ziua nasterii intregului neam omenesc, ca pierduti eram - ca fii risipitori de talanti divini - si azi am fost gasiti, morti eram si am inviat, dusmani eram si ne-am impacat. Inviind Hristos din morti, ne va invia si pe noi, daca vom implini voia Lui, vom iubi ce a iubit El si ne vom abate de la orice nedreptate, lacomie, iubire de bani si barfa.